Zeilinstructie
Ga via deze link naar onze zeilles website

Klik hier om het inschrijfformulier uit te printen


WRV HET TWISKE, ZEILOPLEIDINGEN


Jeugdzeilen I
Deze cursus is bedoeld om je de beginselen bij te brengen van het zeilen in een eenpersoons jeugdzeilboot.
Tijdens de theorielessen leren we je de benamingen, zeiltermen en vaarregels die betrekking hebben op het varen met zo'n jeugdboot.
Tijdens de praktijklessen wordt je beoordeeld door één van onze instructeurs.
Als je deze opleiding met succes hebt doorlopen, ontvang je het WRV-diploma Eenmans Jeugdzeilen I, waarna je aan de opleiding Jeugdzeilen II mag beginnen.

Jeugdzeilen II
Wanneer je in het bezit bent van het diploma Eenmans Jeugdzeilen I, en je verder wilt bekwamen in het zeilen met een kleine jeugdzwaardboot, dan is dit de aangewezen cursus voor jouw. Als je deze opleiding met succes hebt doorlopen, ontvang je het WRV-diploma Eenmans Jeugdzeilen II.

Kielboten I en II
Wanneer je na een succesvolle afronding van de opleiding Jeugdzeilen II verder wilt verder gaan in een stabiele kielboot, dan kun je je opgeven voor de cursus Kielboten I.
Deze cursus kan je eventueel ook volgen indien je al wat ouder bent en eigenlijk te groot ben voor de eenmanszeilboten.
Je krijgt les in de Randmeren die we van het recreatieschap huren. Net als bij de Jeugdzeil bootopleiding, kun je een WRV-diploma behalen en vindt beoordeling plaats door  één van onze instructeurs.
Blijf je zeilen leuk vinden, en wil je je verder bekwamen, dan kun je
gedurende het volgende jaar je vaardigheid uitbreiden met de opleiding Kielboten II.

WedstrijdTraining in laserpico's
Wanneer je wat ouder en sterker bent geworden, je moet dan denken aan een jaar of 14, en toe bent aan een nieuwe uitdaging, kun je overwegen om deel te nemen aan de zeilwedstrijdopleiding in de Laser-Pico's van WRV Het Twiske.
Je moet daarbij niet verwachten dat je na deze opleiding in staat zult zijn om een gooi te doen naar een olympische medaille, maar als je goed gemotiveerd bent en het leuk vindt om het wedstrijdelement in het zeilen te ontdekken, zul je je bij deze opleiding al snel thuis voelen.
Tijdens de theorie krijg je les in de regels van het zeilwedstrijdspel in zijn meest eenvoudige vorm.
Tijdens de praktijkavonden zullen we trachten om elke dinsdagavond een race te zeilen, zodat je het spel spelenderwijs onder de knie kunt krijgen.
Voel je je nog wat onzeker tijdens de eerste wedstrijden, dan kun je het beste bij een meer ervaren clubgenoot aan boord stappen en eerst eens de fok bedienen; in een later stadium kun je zelf de helmstok ter hand nemen.
Gezien het sportieve karakter van deze opleiding dien je tijdens de wedstrijden een surfpak te dragen. Zo`n pak hoeft niet duur te zijn als je genoegen neemt met een tweede-handsje waarvoor je internet kunt raadplegen. Het eveneens verplicht te dragen zwemvest wordt door onze vereniging beschikbaar gesteld.
De zeilwedstrijdopleiding wordt niet afgesloten met een examen, maar als je blijk hebt gegeven van voldoende inzicht in het zeilen met de Laser Pico, dan kun je in aanmerking komen voor een CWO-zwaardbootdiploma.
Alle lessen worden gegeven door vrijwilligers. Bij onvoldoende beschikbaarheid van vrijwilligers, kunnen opleidingen worden geannuleerd of worden leerlingen bij andere opleidingen onder gebracht. Omdat de instructie bij onze vereniging volledig op vrijwilligers draait, kan het zijn dat we een enkele keer een beroep op je doen, om bij een andere opleiding te assisteren. We kijken daarbij wel of je daar geschikt voor bent. hoofdzaak blijft natuurlijk om je zoveel mogelijk zelf te laten zeilen.
Wil je meer weten over de Laser Pico, of over het Laser zeilen in het algemeen, dan kun je alle informatie vinden op www.laserklasse.nl
Natuurlijk kun je ook even bellen met Paul de Vries (075) 684 34 78 die, als groepsinstructeur bij de zeilwedstrijdopleiding informatie kan verstrekken over deze opleiding, of je kan doorverwijzen naar andere personen binnen onze vereniging.Deelname aan de clubcompetitie n in (laser) pico's
Gezien het feit dat er op de dinsdagavond bij het wedstrijdzeilen maar beperkt plaats is, kan het zijn dat je na 2 of meer seizoenen plaats moet maken voor nieuwe leerlingen. De meeste kneepjes van het wedstrijdzeilen heb je dan al onder de knie. Samen met instructeurs en andere zeilers van de club kan je dan meedoen met de clubcompetitie en de Twiske Laser Regatta. Deze wedstrijden worden ook gehouden in het Twiske maar NIET op de dinsdagavond. Mocht je zelf geen boot hebben, dan kan je die van de vereniging tegen de leskosten een heel seizoen gebruiken.

Clubinstructeurs opleiding
De clubinstructeurs opleiding kan gezamenlijk met de clubcompetitie worden gedaan waarbij je als hulp-instructeur op de dinsdagavond mee gaat varen met een ervaren instructeur en zijn leerlingen.Op enkele zondagochtenden zal je gaan werken aan je eigen vaardigheid in het zeilen met een kielboot. Om dit te behalen, dient 2x te worden deelgenomen aan een zeildag in Friesland. Dit om ervaring op te doen met open water, vaargeulen, bruggen en sluizen etc etc, zaken die in Het Twiske niet voorkomen en noodzakelijk zijn. Inbegrepen in 2 jaar lesgeld is 1x gratis deelnemen aan deze dag. De 2e keer kun je tegen gereduceerd tarief deelnemen aan dit dagje zeilen.
Na deze opleiding verwachten we dat je als instructeur beschikbaar zult zijn voor onze vereniging!


ALGEMENE INFORMATIE
- Je moet kunnen zwemmen;
- Zorg er voor dat je steeds op tijd aanwezig bent of op tijd afbelt;
- Tijdens de lessen ben je verplicht om de, door de vereniging beschikbaar gestelde zwemvesten te dragen;
- Vooral in het voorjaar kan het nog koud zijn op het water; zorg dus voor regen- en winddichte kleding als de weersomstandigheden dat vereisen. Ook tijdens de theorielessen moet je soms naar buiten;
- Draag tijdens de praktische lessen schoenen of laarzen met een antislipprofiel;
- Neem een set droge kleren mee naar de zeillessen;
- Indien je aan het wedstrijdzeilen in de Laser-Pico deel gaat nemen, dien je in het bezit te zijn van een wetsuit (surfpak);
- Hoewel het gelukkig bijna niet voorkomt, moeten we je er toch op wijzen dat je naar huis gestuurd kunt worden als je je niet naar behoren weet te gedragen. In dat geval krijg je geen lesgeld teruggestort;

ALS JE TELEFONISCH OF OP ANDERE WIJZE REEDS KENBAAR MAAKTE DAT JE EEN CURSUS
WILT VOLGEN, DAN MOET JE TOCH HET INSCHRIJFFORMULIER INVULLEN EN AFGEVEN OF
VERZENDEN.
Klik hier voor de gedragsregels leerlingen

Doorstroomschema
Adobe Acrobat Document
Ga via deze link naar onze zeilles website